HCL.HR

Netko priprema GTA: Vice City Nextgen Edition, nemojte reći Rockstaru

Zoran Žalac 02.01.2024.   •   10 komentara


Iako smo već dobili remaster GTA: Vice Cityja, grupica fanova smatra kako je posao mogao biti odrađen puno kvalitetnije. I zato ga planiraju odraditi sami.

Opće je poznato da su remasteri starih GTA igara, uključujući i Vice City, bili razočaranje s tehničke strane. Zato još uvijek postoji san o nekoj boljoj verziji tih igara, a grupica moddera namjerava ga realizirati u projektu zvanom GTA Vice City Nextgen Edition.

Pazite sad ovu kombinaciju. Ideja je uzeti grad i oružja iz Vice City Definitive Editiona, spojiti iz s vozilima i modelima likova iz Xbox verzije (s poboljšanim teksturama), preuzeti zgrade iz Vice City Storiesa i strpati to u RAGE engine koji je debitirao u GTA 4. Rezultat bi trebao biti GTA Vice City sa svim originalnim materijalima (cutscenama, glazbom i pričom), ali poboljšanjima u fizici, animacijama i sl.

Ne znam kako vam to zvuči, ali je zasigurno ambicioznije od službenog remastera kojega smo dobili 2021.

Ipak, u GTA Vice City Definitive Edition ne treba polagati prevelike nade. Rockstar Games ima dugu povijest zabranjivanja ovakvih projekata, tako da njihovi odvjetnici vjerojatno već imaju pripremljene dokumente u kojima se traži da se ovakvo što ne pokušava izvesti. Ako ih već nisu poslali – samo je pitanje vremena kad će to učiniti.

Komentari (10)

  • Vujo777

    02.01.2024 - 18:49

    Šteta što ovakvo nešto nismo dobili od samog rockstara nego ljudi moraju da popravljaju rockstarov nemar i ljenost…uzas, u svakom slucaju lijepo izgleda ali nazalost se vec zna kako ce se taj projekt zavrsiti

  • TheCaptainCrash

    02.01.2024 - 18:54

    inb4 clanak: “Rockstar digao (naravno) fan made projekt Vice City Nextgen”

  • Saren

    02.01.2024 - 19:38

    To mi daj brate. Ovako je to trebalo i izgledati na pocetku, a oni daju mobilnom devu da radi remake jednog od najkultnijih GTA naslova.

  • Cros80

    02.01.2024 - 20:51

    Ne znam zasto se reklamiraju pa se cude kada ih tuze. Skockas takvo nesto i izbacis pod drugim studijom. Youtuberi ce odraditi ostalo

  • MrPhilips

    02.01.2024 - 21:01

    Sa obzirom da je ovo ruski projekat (mod), čisto sumnjam da će Rockstar udariti C&D, možda će pokušati ali nema od toga ništa.

  • Rastmahatta

    03.01.2024 - 07:07

    Službeni remaster je šuga šugava

  • GTA222

    03.01.2024 - 13:09

    Sva sreća Rusi rade ovaj mod tako da Ameri mogu pjevat borbene a mi igrači možemo uživati u ovom remek djelu kad izađe.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?