HCL.HR

Apex Legends primio više od 25 tisuća negativnih recenzija na Steamu

Zoran Žalac 17.07.2024.   •   3 komentara


Igrači Apex Legendsa vrše pritisak na ekipu Respawna nakon što su najavljene kontroverzne promjene u Battle Pass sustavu za tu igru.

Prije deset dana bilo je najavljeno kako će Apex Legends od sljedeće sezone imati novi sustav Battle Passa s dva priljeva sadržaja po sezoni (oba se plaćaju) te da će se za kupovanje od sada koristiti isključivo stvarni novac, a ne valuta Apex Coins. Ta vijest nije dobro sjela kod fanova Apex Legendsa koji su svoje nezadovoljstvo iskazali tako što su bombardirali igru negativnim recenzijama na Steamu.

U nešto više od tjedan dana napisano je tako preko 25 tisuća negativnih korisničkih recenzija za Apex Legends. Po korisničkim recenzijama unazad mjesec dana Apex pripada crveno kategoriji “uvjerljivo negativnih” ocjena, sa 83% prigovora i osuda novog sustava monetizacije dodatnog sadržaja.

Bit će interesantno vidjeti hoće li se Electronic Arts povući nakon ovakve recenzije igrača te odustati od implementiranja novog Battle Pass sustava. Za sada se o tome još nisu oglasili.

Zadnji put kad su negativne recenzije na Steamu imale učinka bilo je ranije ove godine u slučaju Helldiversa 2, kad je Sony nakon burnih kritika igrača odustao od uvođenja obaveznog PSN računa za igranje te igre na PC-ju.

Komentari (3)

  • Ravel

    17.07.2024 - 10:58

    Neka, samo naprijed s bojkotom. Super stvar kod Apexovog BPa je upravo bila ta da ga kupis jednom za prave novce i, ukoliko cesto igras, dobijes dovoljno premium valute da svake sezone kupis s njom novi BP. I nije kao da sa silnim kozmetikama nemaju profita, pa je ovo cista kapitalisticka pohlepa izvrsnog odbora gdje je Respawn najebao jer moraju provoditi naredjenja od gore. Nadam se da ce pritisak zajednice biti dovoljno velik da se vrate starom sustavu.

  • mtkable

    17.07.2024 - 10:59

    sistem besplatne igre, da jednom kupis battle pass i zarađuješ dalje za coinse više ne drži vodu. gladna braćo dobiti ćete bojkot

  • Garl Vinland

    17.07.2024 - 11:25

    Uvijek sam bio misljenja da je besplatnim igrama mjesto na mobitelima… To smece unistava gaming… Ne kazem da nema dobrih besplatnih igri nego da je praksa trula i lihvarska…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?