Prijatelju Stipe, upoznao sam se s programiranjem pred dosta vremena u srednjoj skoli i tu ne bih nista naucio da je na takvom načinu učenja ostalo. Prva stvar koju čovjek mora imat za programiranjem je volja za tim, za koju vidim da je imas :) Po meni se nalakse nauči programirati (tj. shvati logika programiranja) tako da si zadajes cilj koji zelis ostvarit u programu, npr. zelim da mi objekt A kad bude na određenoj udaljenosti od objekta B zasvijetli, i onda polako ides redom, aha znaci kako pomicat objekt, kako ovo kako ono. Svaki prog jezik ima dokumetaciju svih naredbi, a internet je prepun foruma koji vec imaju odgovor na svako pitanje koje ti budes trazio. Nitko ne zeli pocet odmah s arrayima, pointerima i slicnim stvarima, ali kako vise ucis tako i tvoji ciljevi postaju kompleksniji i tako kad tad dođe vrijeme da ces morat naucit sta su arrayi, pointeri, isl i sve sta ima veze s njima. Tako sam ja naucio i vjerovatno cu tako otkrivati nove stvari i nacine dok sam ziv :)
Prijatelju Stribore, ja isto radim za đabe, tj. dok ne sjedne neka lova
u radnom sam odnosu (koji nema veze s programiranjem isl), a sve vezano za izradu igara radim u slobodno vrijeme, jer uzivam u tome, a lova koja ce sjest jest samo vrlo lijep bonus, a takve ljude i trazim, koji vole ono sta rade