Evo jednu zanimjivu temu, ako ima neku drugu, moze se spojiti ili premjestiti.
Evo jedno pitanje zasto nema Ex-Yu jezike u igrama? Mislim da bi bilo jako dobro kad bi bile balkanske subsa, kao i korisnicko sucelje. Naravno velike izdavacke kuce, nemaju neku vecu korist lokalizirat sve igre za ovakvo malo trziste, ali ako se spojimo svi drzave mislim da bi dobili nasu lokalizaciju. Naravno ni su sve jezike iste, pa tako bilo bi neke probleme, naprimjer mi i Slovenci se ne razunjemo bas dobro, ali uglavno svi znaju Hrvatski i Srpski jezik i latinicu. Kraj krajeva, sta su Slovaci, Grci, Chesi vecu trziste od nama.
Pa zato predlazem da podizemo peticiju do velike izdavacke kuce kao na primjer, Sony Interactive Entertainment, ActivisionBlizzard, Valve, Ubisoft, EA i jos do neke velike Publishera da uvedu Srpski ili Hrvatski jezik u igrama, kao jezik koji razumjemo svi. Ne trazim kao na zapad da sinhronizuju cjelu igru na nas jezik, kao na primjer Spanjolski, Njemacki, Francuski il Talijanski. Jednostavno da imamo opciju nasih subsa, kao i korisnicko suselje(UA), misli da to nije puno za traziti, kao i neku lokalizaciju Steam i Origin klijente.
Sta vi mislite o ovome, jel ovo izvodljivo, koji su korake potrebne da ovo sprovedemo u praksi.
Ispricavam se na na moj los pisan Hrvatski, kao i lose gramaticke greske, nadam se da ste me razumjeli.