pa poanta je da će dio stvari koji se najčešće pokreću biti u tom cacheu i samim time biti brže od mojeg trenutnog diska (kojeg bi btw trebao umiroviti prije nego što rikne)
shvaćam tvoje rasuđivanje al s obzirom na moje potrebe i novce koji su potrebni za malo veći SSD (1300+ kn za ~250GB, 2500+ kn za ~500GB), ovo mi se čini kao jako dobar most između većeg kapaciteta, brzine rada i cijene (~900 kn).
evo primjer... imam jedan od 500GB razdjeljen na 60/40/365 (60 primarna, 40 misc, 365 steam) + jedan od 2TB single part. data disk.
Win particija (60 GB):
Windows - 34,5 GB
Program Files (x86) - 9,4 GB
Users - 7,7 GB
Program Files - 4,7 GB
Program Data - 2,6 GB
Ostali - ~1,1 GB
trenutno imam 5,7 GB slobodnog, što bi se automatski smanjilo na 4,7 čim bi instalirao igru tipa FIFA12 (jer ti u Users folder nakelji dat file od 1GB), ukloni još cca 2GB ako bi htio imati brzi SSD pagefile i ostane ti 2,7 GB, koji se urnebesno brzo mogu smanjiti ukoliko updateaš recimo Chrome koji se zna duplicirati. ili kad se stvori memdump prilikom crasha Blacklight Retributiona koji iz nekog razloga iznosi 1GB. tjedno čišćenje diska nije nimalo zabavno :/
e sad, kad bi htio iskoristiti superbrzi SSD za igre... ajmo vidjet, stavim većinu igara koje igram s ekipom online i puf, evo ti još 60ak GB. Dodaj još par igara tipa Bioshock Infinite, Skyrim, Dishonored, TDU2... eto još 60GB za singleplayer igre koje igram periodički
automatski bi trebao kupiti minimum 240GB SSD za OSNOVNE stvari, dok mi ovaj disk garantira da ću barem u nekim stvarima imati ubrzani rad.
60GB SSD nije dovoljan za moj normalan rad, kamoli da stavim jednu igru kako bi ju igrao
i primjeti da sam rekao 300tinjak GB instaliranih igara, od kojih svako malo pokrenem neku.