Imam jedan Intel Xeon procesor, koji mi samo leži, no nije sad kod mene, nego kod prijatelja. Ne znam točno model, znam da je lga1366, ali ne znam koji točno model. Ako se dobro sjećam, rekao bih da je X5680. Prijatelj iz Irske mi je poslao. Isplati li se oko njega raditi konfu?
Novac nije problem, sve što želim je da PC radi, jer mi treba za faks, a još par dana i kasnim sa radom koji sam trebao napraviti. Jednostavno ga je nemoguće napraviti na ovom PC-u.
Zaboravio sam napomenuti da mi je PC kad se palio bacao
BSOD NTFS.sys. Jučer je prestao kada sam otišao u BIOS i namjestio takt za rame kako ih je proizvođač napisao na official stranici. No, nisam siguran je li u tom problem, no mislim, možda je važno napomenuti.
Također, valja napomenuti da je CPU cooler mounting
pukao. To jest, nije pukao, nego kako ima ono za kvačice male da se uhvate, e jedna je pukla, ali i dalje visi i može se zakačiti, no to mi se sve klima kao babin zub. Moja pretpostavka je ta, da između coolera i CPU-a ostaje malo prostora, tipa manje od milimetra, i da se jednostavno toplina ne može prenijeti na cooler. To sam sada naručio sa E-bay-a čim mi je puklo da odmah riješim. (Da napomenem, nije bio originalan CPU cooler mount, nego smo se igrali sa 3D printerom, pa sam si ga napravio. Vrlo vjerojatno je polimer za filament puno slabiji nego originalna plastika.).
Za privremeno riješenje ću pokušati srediti taj CPU cooler mount, staviti termalnu pastu i napraviti Undervolt, no vjerujem da si ti u pravu, tako da ako ti nije problem preporuči mi novu MBO i CPU. Nisam pristran ni Intelu ni AMD-u, tako da samo napiši što je za sad najbolje. Ne igram toliko igre, ali nekad volim zaigrati neke igre tipa GTA V. Ali na Ultra postavkama, 768p (nemam monitor, a PC koristim i kao multimedijalni uređaj, pa gledam Netflix i ostalo na njemu), bar nekih 40 FPS-a, jer mi ne treba više. I Far Cry 5 bih igrao. I Forza Horizon 3, to ne mora na high postavkama.
Znam kakav je 750Ti, mislio sam na snagu i temperaturu. Nećemo se lagat, iako je ovaj moj GTX480 još dobar naspram onih na internetima (hehe), i dalje ide u 90-95 stupnjeva bez problema, a ako nastavim njega imat, račun za struju će mi samo gori bit.
Što god smatraš da je potrebno napiši. Volio bih samo da mi ostane taj 750Ti, čisto jer sam ga eto kupio, a ne da mi stoji kao Xeon procesor za bezveze. Ja stvarno o Xeon procesorima ništa ne znam, i onda stalno smišljam što bih mogao s njime.
Znači, raspiši slobodno, nebitno o cijeni, kažem bitno je da radi, i eto ako bi 750Ti mogao ostati. Ako je to moguće ikako. Hvala ti, sori što se raspišem ovako, ali smatram što ti više detalja napišem to ćeš bolje znati što je u krivu.
Hvala puno na pomoći!