Upravo zavrsio Liquidate Pariz.
Tipican Hasselov roman u kojem jedino ima manje opisa rata,a dosta dialoga izmedu likova.
Najkvalitetniji dio svakako je pocetak knjige gdje Hassel genijalno opisuje krvavi rat u Sjevernoj Francuskoj i teske uvjete svakog vojnika...
Hassel kroz sve knjige pokusa stvoriti bolju sliku njemackih vojnika kako pomazu neprijateljskim vojnicima,spasavajuci ih iz bodljivake zice ili pomazuci im na bojnom polju dajuci im cuturice i pomazuci im da "lakse" umru.
Likovi su opet maestralno opisani.Porta,Maleni i ekipa i dalje nasmijavaju citatelja.Osobno mi se najvise(kroz zadnje dvije knjige-Cassino i Pariz) svidio Legionar koji je definitivno najkul lik u Hasselovim knjigama.Prica se da je govorio njemacki,francuski,spanjolski i cak kineski jezik.Svakako mi se svida da se pisac ne ustrucava koristit prostote u knjizi,sto svakako usavrsava i ovako odlicnu atmosferu.
Sljedece slijedi mnogo hvaljeni SS General.
Stovise,vec sam poceo i procitao prvo poglavlje.Do sad nije nista posebno no svakako ocekujem da mi ispuni moja velika ocekivanja.
Nakon SS Generala vec sam odlucio kupiti prostale 4 knjige- Comrades of War(Ratni drugovi), The bloody road to death(Kravi put smrti), Reign of Hell(Carstvo pakla) i Marschbatallion(Kaznjenicka bojna). Najvise se veselim Ratnim Drugovima jer svi hvale knjigu...Ostalo sam ravnodusan.