1.) Što se tiče rutera (Huawei B525, pretpostavljam da taj imaš) ....
Yup. To je taj ruter. B525s-23a. Spojiš računalo ethernet kabelom, a svi ostali se kače na WiFi. Imaš 2.4 i 5 gHz na raspolaganju. Powerline adapteri nisu nužni.Prije nego ih vratiš u dućan, provjeri koliko je jak signal u prostoriji gdje je PC. Kad već imaš powerline adaptere, provjeri ako je negdje u kući bolji prijem :) To moraš testirati, naravno. Govorim za 4G signal naravno, ne za wireless :) Mislim da u ponudi imaju još noviji tip modema, isto je Huawei ali nemoj me držati za riječ.
2.) Bi li morao uzeti i Tele2 mobitele(pretplate) ili mogu ostati na T-Com pretplati za 2 mobitela koja trenutno imam na T-Com-u, ili uz fiksne usluge moram iz nekog razloga prebaciti i mobilne?
Ne moraš ništa prebacivati. Pokućni internet (Tele2 internet) nema nikakve veze sa mobilnom ili fiksnom telefonijom od t-coma. Kada dođeš u Tele2, dobiješ novi ugovor vezan isključivo uz mobilni internet. Nema nikakvih dodatnih uvjeta. SIM kartica od pokućnog interneta NEMA VOICE mogućnost, samo DATA i SMS funkcionalnost je ukopčana. Modemi imaju mogućnost VOIP-a ili POT telefonije ako ti je draže, ali tu funkcionalnost za sada Tele2 ne nudi i nisu je uključili na opremi. Što to znači za tebe? Sa Tele2 pokućnim intenetom NE DOBIJEŠ TELEFONSKI BROJ sa kojeg možeš zvati.
Ako želiš prijeći na mobilne usluge koje nudi Tele2, to je drugi par čarapa. Iskreno neznam kako ide prebacivanje brojeva i pretplate od drugog operatera. Znam da su sada to totalno pojednostavnili svi operateri. Uglavnom, ne moraš to raditi .
Što se pokućnog interneta tiče, dođeš kod tete u poslovnicu, dobardan dobardan, ja bi vaš pokućni flat internet, eto osobna. I to je to. Ona ti nakon cca pola sata odrađivanja papirologije uvali modem sa karticom i ti sretno odlepršaš doma. Kartica je obično aktivirana kroz par sati (meni su je aktivirali dok sam došao doma iz grada).
2.5) Također, odkad znam za internet sam na T-comu te se nikada nisam prebacivao na druge operatere, a čitao sam da su neki ljudi zvali T-Com da ih prebaci na Iskon uslugu, e sad pošto je Iskon dio HT-a, to ima smisla.....
Tele2 pokućni internet je mobilna usluga(3G, 4G), dok je fiksna telefonija koju imaš kod T-coma zemaljska (landline) usluga. Što se Tele2 Interneta tiče, on nije vezan uz zemaljsku telefonsku liniju i zemaljski telefonski broj. Sada si kod T-coma, možeš i dalje ostati kod njih ako ne želiš ukidati fiksne telefonske brojeve i kompletno prekinuti sa njima. Ukineš samo internet. Vjerojatno im treba vratiti DSL modem (to provjeri sa njima da ti ne naplate opremu). U tom slučaju, telefoniju (pretplatu za telefonsku liniju i glasovni promet po njoj) i dalje plaćaš T-comu. Tebi se ništa se ne mijenja, osim što ukineš internet i time plaćaš manje.
Ja sam ti sugerirao da kompletno prekrižiš t-com. :) U tom slučaju nakon raskida ugovora, više im ne plaćaš ništa. Naravno, gubiš zemaljske telefonske brojeve i zemaljsku telefonsku liniju. Jednostavno te iskopčaju :)
Mobilna telefonija od t-coma i dalje normalno radi. Mobilna i fiksna telefonija su kod T-coma razdvojene usluge i ne ovise jedna o drugoj.
Hvala

I drugi put!