Evo ja uzeo jucer N3DS XL metalic blue pa da bacim prve dojmove. Kao prvo predivan je, boja je ludilo, presijava se i izgleda odlicno...dok ga ne dotaknete
Onda izgleda kao da ste ga cistili sa papirom u kojem je bio zamotan burek. Tanji je i elegantniji od starog XL-a. 3D napokon funkcionira kako je trebao od prvog dana, nevjeorvatno je koliko dobro radi head tracking.
Tipke su cini mi se potpuno iste, osim dodatnog C sticka koji je OK zamjena za IMHO daleko daleko bolji i precizniji CPP. Ekrani...neznam kakvi su u donosu na stare jer se nisam puno igrao, doslovno 10ak min.
E sad, da ga treba opisat u jednoj rijeci...brzina
Puno puno brzi u odnosu na stari 3DS, dakle odziv menija, pa npr kad ste u igri i stisnete HOME tipku, nema one pauze kao dosada (u SSB-u na starom 3DSu ovo traje bolno dugo!), a igra koja pokazuje nevjerovatnu razliku izmedju starog i novog 3DSa je upravo spomenuti Super Smash Bros. Razlika u brzini je OGROMNA, na obicnom 3DSu se ova igra ucitava 2-3 puta sporije.
eShop i download nisam probao jer sam uzeo konzolu sa 9.0FW-om i ne zelim ju spajat na net da se ne apdejta jer je GateWay obecao podrsku za N3DS, koji inace podrzava najvise FW 9.2.
Iz istog razloga nemogu apdejtat SSB koji sa tim zadnjim apdejtom dobiva mogucnost upotrebe Amiiboa (uzeo sam si njih, Fox-a i Samus, ali prvenstveno jer su mi to kul likovi i zelim imat figurice u vitrini, stvarno su odlicno napravljene i dosta detaljne, postao sam sliku u
ovoj temi), tako da ni njih nisam jos probao.
Nisam se puno igrao jer sam to uzeo tek jucer popodne u Trstu, sada cu ga malo silovat preko vikenda pa napisem ako ima jos sta bitnoga.
Inace, Amiiboi su po 15€ komad i jucer ih je bilo jako jako malo, svega 6-7 komada, N3DS je 170€ (uzeo sam njega jednom kolegi, za njega vazi sve kao i za XL, jedino izgleda nekako jeftino, ali je cvrst ko kamen i ne skripe plastike i slicno) a XL je 200€, I N3DS-ova je bilo ful malo. Prvo sam ih htio kupit u GameStopu, ali su kod njih svi bili prodani, ove sam nasao u MediaWorldu, i bilo ih je samo 10ak komada.
Razgrabili su se zbog niskog FW-a za ove pocetne serije, na stranim forumima ekipa iz USA vec javlja da ima dosta konzola kod njih koje dolaze sa FW 9.4, dakle nista od piratluka
Uglavnom, ko ima 3DS i voli se igrat na njemu, toplo preporucam ovaj apgrejd jer stvarno ima razlike
Eh da nijedan model ne dolazi s punjacem