evo sam i ja konačno uzeo četvorku.. Slim model sa 500 GB rabljeni, star oko pola godine, za 1400kn, pretpostavljam da je to neka ok cijena...
prvi dojmovi: ne razumijem kako su uspjeli toliko zakomplicirati sučelje. Dolazim sa PS 3 kojeg već skoro 3 godine aktivno igram i navikao sam se na savršeno funkcionalno i pregledno sučelje, ovo ovdje je zbilja korak unazad. Pola sata sam proveo samo na početnom setupu.
Druga stvar što me dosta razočarava jeste pretvaranje svega u neku vrstu društvene mreže, poput Facebooka. Zašto jednostavno ne možemo igrati igre za sebe, zar i to mora biti društvena stvar ? Ne znam, ne volim FB tako da mi se to nimalo ne sviđa.
S druge strane, od igara sam dosad isprobao Doom i Divison; Doom izgleda super ali Division je mogao i na PS3 da izađe. Općenito nije neki skok u grafici kao sa PS2 na PS3, ali primijeti se. Večeras još nabavljam novog Crasha, pretpostavljam da bi i to trebalo super izgledati.
Još jedna sitnica koja mi je malo bezveze je to što se iz konzole tu i tamo (tiho) čuje čitanje hard diska tako da mi to samo pojačava dojam da se igram na nekoj vrsti minijaturnog PC-a specijaliziranog za igre (i
šeranje sadržaja )
I još kad se sjetim da mi za multiplayer treba pretplata.............. definitivno nije ova generacija upečatljiva poput prethodnih, što se na kraju krajeva vidi i po cijenama konzola, ali et, isplativije od ulaganja u PC, I guess.