Bok, ljudi.
Prodao bih svoj PlayStation 4 PRO. Ne igram, ne da mi se. Možda bih novac uložio u novi PC.
OK odluka ali neznam koliko si spreman uložiti u PC. Moraš biti svjestan činjenice da su cijene komponenti, posebno grafičkih kartica odletjele nebu pod oblake. Slažeš li gejmerski komp i želiš li da isti potraje neko vrijeme, uh, nebo je granica. Računaj 2.000€ sa svom periferijom. Nažalost, to je prilično konzervativna cijena.
Da malo podebljam prodajnu cijenu, mogu li potencijalnom kupcu bez problema dati i digitalne igre, odnosno svoj PS račun? Kako ide postupak restartanja konzole itd.
Konzolu ne restartaš, odnosno ne vraćaš je na tvorničke postavke jer ćeš izbrisati sve sa nje, što u ovom slučaju, nema smisla. Digitalne igre su vezane za PSN account ne za konzolu. Najjednostavnije je da kupcu daš svoj PSN račun, ali prije toga, makneš sve osobne podatke tipa adresa, kreditna kartica (ako si je dodao) i slično. Kada čovjek preuzme konzolu, daš mu svoje pristupne podatke, on se prijavi i jednostavno promijeni mail, tj stavi svoj mail za kontakt i to je to. Ako si ukopčao dvostupanjsku autentifikacija na PSN-u, iskopčaš je. Novi korisnik će je, ako želi, aktivirati sam (vezati će je na svoj broj mobitela).
Želi li novi korisnik svoj vlastiti račun, može ga kreirati samostalno. Poanta je da i tvoj račun MORA biti na konzoli inače kupljene digitlane igre neće raditi. Sa PS+ pretplatom vrijedi isto (ako je imaš).
Prodajnu cijenu ne bih sugerirao jer njuškalo imaš i sam. Sa digitalnim igrama, a hebat ga. Kao da ih nemaš. Znam koštale su neku paru, ali moraš ih prodati ili sve ili ni jednu jer su vezane za acconut. Onako u "đuture" , ja bi probao sa 1000 kn extra. Iako, ruku na srce, neznam da li ćeš pronaći nekoga tko će kupiti sve u paketu.
Ugodan dan želim!