Nope, tu nema cake. xD Mislim da je bolje HR imati, jer je jeftinije nego UK/DE ali nema ogromne razlike kao s US. Jednostavno sam UK izabrao radi laganih nabavki kodova preko game.co.uk, pošto se nekad desi nešto da bude jeftinije na UK. Rijetkost. Tipa neki dan sam OkamiHD uzeo za nekih 7-8$ manje nego na US. Nekima je ovo "komplicirano" i glupo, ali ja ušparam na svakoj igri još jednu igru. Tako da je meni super.
Recimo FFX cijena u ojrima na PSN-u. Uradio sam konverzije HRK/GBP/USD u EUR (tečaj unicredit banke)
HR = 35,62€
DE = 39,99€
UK = 37,62€
US = 29,56€
Evo razlog zašto preferiram US account za kupnju, i da najviše ponuda ti bude popusta. Neki dan je bio popust na FFX -10$, i igra bi te koštala 22,17€.
Na ovim ostalim ne dobijaš sve iste sales kao na US. Tipa, neki dan je bio RPG sale i naravno samo na US. Znam da neke države imaju još jeftinije, tipa India = 23€ je FFX igre na PSN. Samo ne znam kako bi za njih nabavljao kodove, pa nisam čačkao.
Jer jedino za šta ti taj drugi account je služi da odeš na njega i klikneš buy / download i to je to. Skine se igra, prebaciš se na svoj i igraj.
PSN radi isto kao i Steam. Ako se nalaziš recimo u Njemačkoj, cijene igara su ti veće nego ako si npr kao ja u BiH ili Hrvatskoj. Mi platimo 100kuna, a oni 180kuna za istu igru. Samo što je Steam puno teže prevariti nego PSN. Prijatelj mi je pokušavao preko VPN-ova, ali teško. Kad se preseliš negdje drugo moraš slat email da ti lokaciju promjene. Eto.