Da malo oživim temu :) Eto demo je aktualan. Živo me interesira koji je kreten mislio da je dobra ideja bez ikakvih objašnjenja početi demo na pola leveliranja. Sve što dotaknem kaže ovoga nema u demo verziji. Ma nabijem ih.
Tehnički ovo izgleda jako simpatično i igrivo kada bi znao što trebam raditi. No dobro. To je manji problem.
Veći problem je GROZAN loading time. U prvih pola sata, 5 do 7 minuta čekanja na server, 3 blokade, 3 izlaženja iz igre i nakon 4 pokušaja, možda 3 minute igranja. Isprobano na PS4 PRO. Frame rate osjetno nizak. Bojim se da će i ovo biti još jedno multigigabajtno day one patch iskustvo...
Edit: Zeru ću "podebljat" post jerbo se po portalu komentari "izgube" jel'te :)
Volim kada te “bace u vatru” jer na greškama najbolje naučiš kako preživjeti. Krivulja učenja je poprilično strma i brzo se privikneš na komande što mi govori da su devovi ipak odradili domaću zadaću. Meni su kontrole nekako prirodne. Možda nije dobar odabir tipke R3 za početak letenja recimo triple jump bi bio prirodniji. Mijenjanje oružja bi stavio na d-pad (lijevo desno), a ne dugo držati kocku, nu detalji. Pretpostavljam da će se ovo moći jednom kada izađe cijela verzija igre podešavati kroz settings.
Za dječje bolesti nema opravdanja jer ovo je za nesnalažljive ne igrivo. Loading loop svaki puta kod pokretanja misija, e to im stvarno nije trebalo. Uđeš u misiju, zapneš na 95% loading linije, izađeš kompletno iz igre, ponovno uđeš, potvrdiš misiju i krećemo! Misija se pokrene bez problema. Zapravo, osim te “sitnice” i nemam nekih većih prigovora.
Gameplay je čisto stvar skila, znači potreban je malo trenirati.
Borba je jako dinamična, ako miruješ, poginuti ćeš gotovo sigurno. Neprijatelja k’o u bajci, valovi i valovi. Bossevi su prilično “tvrd orah” više zbog nesnalaženja i otkrivanja tople vode oko opcija sa kojima raspolažeš nego zbog težine. Recimo ultimate je odličan ali nisam primjetio da ga ljudi koriste kao i recimo zaštitne/boost kupole. Javelini su opaki strojevi ali RTFM! Ono, usred borbe ostaneš bez metaka, imaš puno sekundarno oružje i pas*ater kako ga promijeniti 🙂 Ili te s*izdi, tko zna od kuda se*onja sa snajperom. Je, imaš evade ali KAKO?! Oružja mi se generalno sviđaju i ima ih koliko vidim cijela hrpa. Sve one fore tipa RPM, magazin size, dammage ovdje se koriste. Biti će tu nerfanja oružja do bola.
Matchmaking kada radi (par puta me izbacilo iz odabira ), radi zadovoljavajuće. Nisam skužio postoji li voice chat sa timom, to bi bilo jako jako dobro jerbo koordinacija sa članovima tima je kruh i voda kod ovakvih igara.
Customizacija javelina, olitiga egzoskeleton odijela je genijalna. Valjda sve što se može mijenjati je promjenjivo. Već vidim misije vezane uz likove i priču što mi se sviđa, doduše, nisam siguran u kolikoj mjeri jer su pokazali samo mali dio gameplaya. Ne mogu ocijeniti hoće li Anthem imati ono što Destiny nema: pristojno SP iskustvo.
Meni se ovo sviđa i sigurno nabavljam punu verziju Anthema. Popeglati će oni do izlaska većinu sadašnjih grešaka. Što se samog demo-a tiče, a budi bog snama. Valjda su dobili na tisuće linija error logova :)