Evo prvi utisci sa par screenshotova od veterana Deus Ex serijala. Dakle idemo redom
OPTIMIZACIJAImam GTX 960 2GB Gigabyte G1 Gaming Edition, zajedno sa i5 4460 i 8 giga rama. Igra mi se vrti na 55-75fps sa isključenim bloom i blur koje ne podnosim, isključenim v sync, kojeg možda uključim i isključenim msaa. Sve ostalo je na High i ON. Igra radi dakle prilično dobro i nisam imao crasheva nikakvih zasad.
GAMEPLAYRekao bi zasad da je meh. Human Revolution je za svoje vrijeme bio prilično ograničena igra sa unaprijed predefiniranim putevima koji su više manje uvijek bili kroz zid ili neki oblik ventilacije. Tako isto se ponavlja i ovdje. Dakle iluzija neke vrste slobode je tu, mada to nije loša stvar. Samo sam mislio da će u 5 godina napretka tehnologije bolje posložiti mape. Ono što nisam doživio a što sam pročitao je vijest da igra ima samo jedan City Hub, a to je duboko razočaravajuće, jer poznavajući tim iza ove igre, nisu sposobni napraviti bolje od neke prosječne 7-9/10.
Animacije su mi veliki minus jer su drvene i nemaju fluidnosti. Takedowns izgledaju zbrzano i nemaju fizike, a prelazak iz jednog covera u drugi je totalno mutav i morat ću pronaći način da ugasim liniju koja mi sugeriše da to uradim, jer ne želim. Kontrole su ok, protivnici prilično glupi.
ZVUK I GRAFIKASve je i dalje plastično ali ja sam totalno ok s tim. Igra ima pregršt opcija za namještanje grafike što mi je stvarno drago vidjeti. Sve izgleda i dalje plastično ali ja sam cool s tim Igra jednostavno ima takav stil i šta je tu je. Zvuk je vrhunski dizajniran, i voice acting je odličan. Ubjedljivo je najbolji dio igre. Cut Scene imaju dosta slabiju rezoluciju i malo su meeh
ZAKLJUČAKIgra definitivno vrijedi. Djeluje kao da je na nekim poljima bolja od HR, a na nekima je otišla par koraka nazad. Daleko je naravno od perfekcije kakvu ljubitelji ovog serijala žele, ali treba se prilagoditi. Odigrat će se par puta tokom narednih godina definitivno. Jedino se nadam da Edios Montreal ovo planira završit sa trilogijom možda i prepustiti nekome drugome ko je sposobniji da nastavi serijal. Zasad bi rekao da djeluje kao igra koja je 8-9/10, ako se pređe preko nekih stvari.