Ja jučer prešao glavnu kampanju i još dvije dodatne misije. Imam još dvije takve misije za završiti, a glavnu kampanju sam prešao za točno sat i 56, uz par smrti i ponešto odugovlačenja zbog upoznavanja s kontrolama i testiranja načina na koje bi mogao proći kroz neke dijelove levela bez da me otkriju. Definitivno se može proći i ispod sat vremena čak i kad prvi put igraš, ako si malo brzoplet i igraš više akcijski - sprintajući i pucajući po svima.
Kad sam samo prešao kampanju, na glavnom meniju je igra istaknula "completion 8%" - čisto jedan detalj očito ubačen da ti da do znanja da si odigrao samo djelić toga što su unutra ubacili, ali realno - očekuju da taj completion dovedem do 100% prelazeći istu kampanju (jednu glavnu misiju) na hard, pa onda prelazeći sve usputne misije na normal i na hard... i valjda da pronađem sve skrivene stvarčice koje se daju skupiti (nekakvi XOF tagovi i kasete). I to se sve odvija na istoj mapi.
Cutscene su fantastične, grafika je stvarno odlična i još je 1080p/60fps na PlayStationu 4 - stvarno ima se šta vidjeti. Ali čak su me najviše kontrole iznenadile - baš nisam očekivao toliko dobre "pucačina iz trećeg lica kontrole" u MGS igri. Baš djeluje lijepo uglancano, pomno dizajnirano - svi pokreti fino animirani, Snake ne djeluje ukočeno kao u nekim prijašnjim igrama, kontrole jako responzivne, dizajn zvuka odličan. Stvarno, tehnički se nema šta prigovoriti igri, a fanovima MGS-a će definitivno biti drago platiti i odigrati ovo koliko god je kratko... u biti njima neće ni bit kratko, jer cijela stvar je dizajnirana s ponovnim igranjem na umu, a upravo najveći fanovi žanra/MGS će to ić ponovno igrati radi boljeg scorea, pronalaženja novih taktika, tajni itd.