Probao sam malo i igra je unaprijeđena u svakom segmentu.
Na početku se najviše promjena vidi na samom user interfaceu.. Sve je informativnije, preglednije i mnogo, mnogo ljepše. Iako osobno, više su mi se sviđale one unit i building ikone iz Rome II naslova. Ali sve ostalo je ovdje drastično ljepše i bolje odrađeno!
Tu je napokon opcija da razvučemo prozor gdje se vrše pregovori!! Aleluja! I da, nema više onog laga kod prelaska iz kampanjske mape u stratešlu!
*vidio sam na internetu opciju poklanjanja regija.. psssst
Zna se da je došlo do povratka "obiteljskog stabla" te mi taj segment skupa sa političkim djeluje razrađenije nego ikad do sad!
Automatski mi je stavilo na "quality" postavke, (to su high, a još ima very high i ultra) i reko bi da igra i na tim postavkama izgleda bolje nego Rome II na makslimalnim.
Sjećam se problema kod izlaska Rome II naslova sa kampanjskom mapom gdje se je FPS kretao oko 30 dok ovdje to nije slučaj, a da ne kažem da kampanjska mapa nije nikad izgledala bolje! No same performanse treba vidjet kada se otvori veći dio mape...
Fora opcija - mogućnost stavljanja 2D portreta likova...
O AIu i drugim stvarima nakon više sati provedenih pošto su ovo samo prvi dojmovi...