HCL.HR

Developeri Palworlda neće tu igru učiniti besplatnom za igranje

Zoran Žalac prije 5 dana   •   4 komentara


Developeri Palworlda razmatraju ideju da ta igra postane free-to-play naslov, ali ništa još nije odlučeno, a ako se bude pošlo tim smjerom, to neće biti tako skoro.

Igrače je brzo prošla “groznica” zvana Palworld, koja je rušila rekorde igranosti na Steamu početkom ove godine. I to je donekle razumljivo – Palworld nije tip igre koji se može igrati konstantno, tako da je jasno zašto je došlo do pada u broju aktivnih igrača. Međutim, čini se da developer igre, japanski studio Pocketpair, nije još načisto je li im to prihvatljivo s poslovne strane.

U razgovoru za ASCII Japan, voditelj studija Takuro Mizobe izjavio je kako će se u budućnosti morati opredijeliti za jedan put, a ako se okrenu formatu live service igre, tranzicija na to neće biti jednostavna.

UPDATE: Iz Pocketpaira su se nakon objave ovog intervjua oglasili tvrdeći kako je odrađen davnih dana te više nije aktualan. Priznaju kako su u jednom trenutku razmišljali o prelasku na drugačiji model od postojećeg, no u konačnici su odlučili da će Palworld ostati igra koja se plaća te neće ganjati live service model.

“Iz poslovne bi perspektive prebacivanje Palworlda na live service model produžilo vijek trajanja igre i učinilo ju stabilnijom u pogledu profitabilnosti. Međutim, igra u startu nije dizajnirana za takav pristup, tako da bismo imali brojne izazove ako se odlučimo ići putem live service formata. Čest je slučaj da su live service igre free-to-play naslovi s plaćenim skinovima ili battle passom, ali Palworld nije takva igra i teško ju je iz temelja pretvoriti u to.” – izjavio je Mizobe.

Na opasku da postoje igre koje su naknadno prešle na free-to-play model (npr. PUBG: Battlegrounds, Rocket League) Mizobe napominje da je ta tranzicija bila pripremana godinama. Samim time, ako Palworld ikada postane besplatan za igranje, to definitivno neće biti ove godine, a vjerojatno ni 2025.

Komentari (4)

  • Mixa

    14.09.2024 - 16:18

    Ma, sta tu free to play… Naplacuj bre! 😀

  • marko1106

    14.09.2024 - 17:03

    Ili žele vidjeti reakciju ljudi koji su kupili

  • kebbab

    14.09.2024 - 17:51

    A da igru bace na plejku pa da još povečaju broj igrača? To ne?

  • SonOfOsiris

    15.09.2024 - 14:01

    Piši kući propalo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?