HCL.HR

Glorious predstavio nove GMMK tipkovnice za entuzijaste i gamere

Hrvoje Smoljić prije 1 tjedan   •   3 komentara   •   Tehnologija


Ekipa iz Gloriousa izbacila je novu seriju popularnih GMMK tipkovnica i ovaj put nisu štedili, ciljajući na entuzijaste koji žele prilagoditi i najsitniji detalj svoje tipkovnice.

Glorious je predstavio dvije nove tipkovnice, GMMK 3 i GMMK 3 Pro, namijenjene entuzijastima mehaničkih tipkovnica i gamerima. Oba modela dolaze u različitim veličinama (100%, 75% i 65%) te nude razne opcije prekidača i tipki, s mogućnošću odabira između žičanog ili bežičnog povezivanja.

Točnije, modeli GMMK 3 i GMMK 3 HE dolaze u svim popularnim veličinama (100%, 75% i 65%) te nude isključivo žičano povezivanje. Standardni GMMK 3 opremljen je izmjenjivim MX prekidačima, dok HE model donosi naprednije, magnetne Hall Effect prekidače s visokim 8000Hz polling rateom. S druge strane, GMMK 3 Pro modeli također dolaze u tri veličine (iako su zasad na webu dostupne samo 75% i 65%), ali se ističu kvalitetnijim materijalima izrade, uz mogućnost izbora između običnih ili magnetnih prekidača, te opcijama za žičano ili bežično povezivanje putem 2.4GHz ili Bluetootha.

No ipak, ono što ove tipkovnice čini posebnima je potpuna prilagodljivost koju Glorious nudi putem novog Boardsmith konfiguratora. Ovaj online alat omogućuje korisnicima da prilagode gotovo svaki aspekt tipkovnice – od šasije, materijala i boja, do prekidača, tipki i montažnih materijala. Kupci tako mogu sastaviti unikatnu tipkovnicu prilagođenu svojim željama, bez potrebe za sudjelovanjem u grupnim narudžbama koje često zahtijevaju dugotrajno čekanje.

Osim što zadovoljava estetske zahtjeve entuzijasta, Glorious se pobrinuo i za funkcionalnost. Tipkovnice su jednostavne za otvaranje i modifikaciju, s pristupnim vijcima skrivenim ispod gumenih nožica što omogućuje brzu izmjenu dijelova, poput tipki, pjena i drugih  komponenti, ponekad bez potrebe da u potpunosti rastavljate tipkovnicu.

Što se tiče cijena, regularni GMMK 3 model košta 140 eura, dok verzija s magnetnim prekidačima košta 210 eura. S druge strane, bolji Pro model dolazi s cijenom od 260 eura za odnosno 330 eura za model s magnetnim prekidačima. Iako su to poprilične cifre, ove tipkovnice su namijenjene onima kojima su izgled, osjećaj i zvuk važniji od samih performansi — iako ni one definitivno nisu zanemarene.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • lukinjo123

    11.09.2024 - 16:02

    Cekan da mi dodje keychron k8 pro, idalje nemogu virovat da san tolko pljunia na tastaturu al eto fale je na sva zvona pa me zivo zanima

  • Garl Vinland

    11.09.2024 - 17:10

    Sve nesto pro i sve nesto za entuzijaste 🤭

  • Saren

    11.09.2024 - 21:59

    Volio bi da postoje 100% izvedbe, ovi TKL nisu za mene i to su jedni od razloga koji me prijece kupovanju ovakvih tipkovnica, nazalost.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?