HCL.HR

Jackass: The Game – simulator budalaštine

Zoran Žalac prije 6 sati   •   1 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 17 godina igrala se jedina igra po MTV-ovoj emisiji Jackass, rađena za PlayStation 2, PlayStation Portable te Nintendo DS.

Početkom ovog stoljeća na MTV-u se proslavila grupa osebujnih cirkusanata predvođena Johnnyjem Knoxvilleom. Tadašnji Jackass bio je ekstremna verzija “skrivene kamere” i svojevrsna preteča  različitih prankova, izazova i općenitih budalaština kakve su u današnje vrijeme dominantne na YouTubeu, TikToku i drugim platformama.

Popularni se Jackass od komičnog reality programa prometnuo u franšizu koja je ostavila svoj trag i na videoigrama. Dio Jackass ekipe bio je prisutan u pojedinim Tony Hawk’s igrama (Bam Margera, Wee-Man), no šira se postava pojavila u prvoj i jedinoj Jackass igri na današnji dan prije 17 godina.

Igrač je u Jackass igri preuzeo ulogu redatelja programa te je dobio zadatak složiti materijal za sedam epizoda nove sezone Jackassa. Program se slagao izravnim sudjelovanjem u skečevima, ludim izazovima i sl. Ukupno je na raspolaganju bilo 36 različitih “mini-igara”, uključujući golf reli, katapultiranje, skok u slonovski izmet, uništavanje kuće igranjem golfa, itd.

Sve animacije i glasovnu glumu snimali su sami članovi Jackass ekipe, a Knoxville je za igru razvio i nekoliko ideja koje nisu bile izvedive u stvarnosti. Ekipi je jedino falio Bam Margera, koji se zbog ugovorne obaveze s izdavačkom kućom Activision nije mogao pojaviti u ovoj igri.

Jackass: The Game bio je dostupan za PlayStation 2, PlayStation Portable i Nintendo DS. Recepcija igre nije bila baš najbolja, a to je ujedno i razlog zašto je ostala zaboravljena u vremenu. Nakon 2007. više nije bilo nastavaka niti ikakvih pokušaja da se virtualni Jackass oživi.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Označeno sa:

Komentari (1)

  • Garl Vinland

    24.09.2024 - 17:41

    Mene samo zanima dal cemo se 17.11. sjetiti igre zvane 50 Cent: Bulletproof…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?