HCL.HR

Najavljen je Asus ROG Ally X s puno većom baterijom

Zoran Žalac 10.05.2024.   •   0 komentara


Sljedeći ROG Ally uređaj bit će poboljšano izdanje onog originalnog – s baterijom većeg kapaciteta te sitnijim promjenama u dizajnu i ergonomiji.

Nije još vrijeme za nasljednika Asusovog ROG Ally uređaja za igranje, ali ćemo ove godine dobiti poboljšani i revidirani model zvan ROG Ally X.

Glavno poboljšanje vidjet će se u izdržljivosti baterije. Iz Asusa nisu otkrili specifikacije po tom pitanju, ali kažu kako ne ciljaju na 30-40% dodatnog kapaciteta nego puno više od toga. Po najavama zvuči kako će se povećati i kapacitet radne memorije (s trenutnih 16 GB), ali opet – nije rečeno koliko.

Sitnije promjene uključuju podršku za veće 2280 SSD-ove, drugačiji položaj utora za SD karticu te blago revidirane ručke, D-pad, analogne palice i triggere.

Procesor i ekran ostaju isti kao i na dosadašnjem modelu. Zbog veće baterije će ROG Ally X biti malo teži, a iz Asusa su također potvrdili da će biti teži i za novčanik. Naime, ROG Ally X bit će skuplji od dosadašnjih modela, ali dobra je vijest da će se ti modeli i dalje prodavati za kupce koji traže jeftiniju opciju.

Operativni sustav uređaja i dalje će biti Windows 11.

Službeno predstavljanje za ROG Ally X zakazano je za 6. 2.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?