HCL.HR

Poletjeli smo u demo verziji arkadnog anime naslova Rogue Flight

Stjepan Fikter prije 3 dana   •   1 komentara


Uz snažni vizualni stil inspiriran anime vizualima iz 90-ih godina te VHS efekt, Rogue Flight nam pokazuje kakva će nas borba dočekati unutar našeg aviona kad igra bude dostupna u punoj verziji.

U tijeku je Steam Next Fest i ljubitelji demo igara kakvi jesmo, kroz naredne dane isprobavamo neke od njih te vam prenosimo svoje dojmove u obliku kratkih tekstualnih komentara ili pak u video formatu. Jedna od igara koju smo isprobali je akcijski letački anime Rogue Flight, kojeg i sami možete zaigrati na Steamu do idućeg ponedjeljka u 19 sati.


Nedavno predstavljeni Rogue Flight poletio je demo verzijom i pokazao mali djelić iskustva koji će nas dočekati u punoj verziji. Ono što odmah plijeni pozornost jest grafički stil inspiriran anime vizualima, na koje je nadodan i efekt reproduciranja VHS kazeta, što izgleda odlično. To se odnosi na scene koje nas upoznaju s radnjom, ali i na akcijski dio kad sjedimo u kokpit aviona te uništavamo mnogobrojne protivnike.

Rogue Flight naginje prema shoot ’em up žanru jer ne pruža punu slobodu nego je riječ o letenju unutar “tunela” pa je izmicanje ograničeno. Ipak, to ne znači kako akcija nije napeta. Štoviše, riječ je o sasvim suprotnoj situaciji jer je borba veoma zadovoljavajuća zbog mogućnosti koje naš brod ima. Bilo to od korištenja različitog naoružanja pa do specijalnih poteza s time kako ima kamera izvan letjelice te unutar kokpita. Doduše, demo verzija sadrži samo tutorial i jednu misiju u kojoj se borimo protiv bossa, no efikasno demonstrira elemente gameplaya.

Fanovi igara ovakvog žanra definitivno trebaju baciti oko na Rogue Flight jer je riječ o kvalitetnoj modernoj nostalgiji, a svima ostalima također preporuka za malo drugačiju akcijsku igru.

Komentari (1)

  • Ravel

    20.10.2024 - 06:30

    Ovo djeluje jako simpatično i zabavno, i s obzirom da volim stare OVA stvari, definitivno se uzima na popustu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?