HCL.HR

Stare Resident Evil igre stižu u PC izdanju ekskluzivno na GOG.com

Zoran Žalac 26.06.2024.   •   2 komentara


Platforma GOG osigurat će očuvanje starih Resident Evil igara kroz DRM-free verzije s tehničkim poboljšanjima PC inačica.

Čuli smo nedavno glasinu da originalni Resident Evil iz 1996. (ponovno) dolazi na PC. Ispostavilo se da je to istina, ali i tek djelomična informacija. Naime, u digitalnom PC izdanju stižu prve tri Resident Evil igre, i to ekskluzivno na platformu GOG.com.

Ova digitalna izdanja nastala su suradnjom ekipa iz GOG-a i Capcoma te su pokušaj očuvanja kultnih naslova u njihovom izvornom obliku, ali dorađenom za današnji hardver. Resident Evil 1, 2 i 3 tako se izvode u svom originalnom izgledu, bez ikakvih cenzura, ali su tehnički poboljšani tako da imaju opcije za vsync, skaliranje slike, igranje u windowed modu i sl., mogućnosti promjene kontrola i upravljanje snimljenim pozicijama.

Igre su u GOG verziji kompatibilne s Windows 10 i 11 sustavima, imaju podršku za sve moderne kontrolere te su stabilizirane tako da nemaju problema s Alt+F4 i Alt+Tab naredbama. Dakako, radi se o DRM-free verzijama igara.

Originalni Resident Evil (baziran na Director’s Cut verziji) dostupan je već sada po cijeni od 9,99 eura. Resident Evil 2 i Resident Evil 3: Nemesis uslijedit će kasnije ove godine. Sve tri igre moći će se kupiti i u paketu po cijeni od 24,99 eura.

Komentari (2)

  • mili1985

    26.06.2024 - 12:03

    Šteta zbog konzola, ali i ovo je odlična vijest. Ovakvi klasici ne smiju ostati zaglavljeni u ropotarnici povijesti!

  • Serpico

    26.06.2024 - 16:48

    Meh, obradovaću se ako Capcom bude uradio remaster kolekciju za Steam i konzole na nivou Tomb Raider-a.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?