HCL.HR

Na Steamu izlazi sve više i više kooperativnih igara

Zoran Žalac prije 4 dana   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Jedno izvješće pokazuje kako kooperativne igre polako postaju dominantne na Steamu. Procjenjuje se da je 46% svih prodanih igara na Steamu u 2024. bilo kooperativnog tipa.

Kooperativne igre mogle bi u budućnosti postati dominantna vrsta igara na Steamu.

Kako otkriva nedavno istraživanje VG Insightsa, ukupan udio co-op igara na Steamu vrlo je mali. U 2023. godini samo 6% lansiranih igara na Steamu bilo je kooperativnog formata. Međutim, kad se pogleda broj prodanih primjeraka, 36% prodanih igara na Steamu prošle godine činile su upravo co-op igre.

Aktualna 2024. godina tek je na svojoj polovici, a udio kooperativnih igara u prodaji već je narastao na 46%. U tome su svakako imali utjecaj hitovi kao što su Helldivers 2, Palworld i drugi. Doduše, moglo bi se tu sad raspravljati treba li Palworld uopće smatrati kooperativnom igrom jer se ista može igrati i samostalno.

U bilo kojem slučaju, čini se kako kooperativne igre neće tako skoro izaći iz mode. Impresivna je činjenica da je više od stotinu naslova s mogućnošću co-op igranja na Steamu prodano u više od pet milijuna primjeraka, dok se najmanje prodavane co-op igre u pravilu prodaju duplo bolje od najmanje prodavanih igara koje nisu co-op tipa.

Komentari (4)

  • Stringer Bell

    03.07.2024 - 17:58

    Malo glupo pitanje, ali nisam baš upućen 😂 coop se može igrati i bez onlinea? Mogu igrati s nekim doma na 2 joysticka na Split ekranu? Jer re5 i 6 bih uzeo onda vjerojatno i igrao tako.

    • Karlo77111

      @Stringer Bell, 03.07.2024 - 18:12

      Kako koja igra jer kad netko kaže “coop” misli se na više faktora nekad zna biti “coop” ili “online coop” neke igre podržavaju split screen i to se podrazumijeva pod “coop” ili “Shared/split screen coop”

  • Logicni

    04.07.2024 - 00:16

    Jos bolje za mene. Ja najvise volim co-op igre, pogotovo kada story campaign mozes preci sa nekim.

  • IgorBiH

    04.07.2024 - 13:56

    Čovjek je društveno biće i u 2024. Pa bar i preko ekrana.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?