HCL.HR

Windows 11 dobit će virtualnu tipkovnicu za kontrolere

Zoran Žalac prije 1 dan   •   1 komentara   •   Tehnologija


U Microsoftu nastavljaju prilagođavati Windows 11 za kontrole pomoću gamepada, a u testiranje je sada krenula virtualna tipkovnica za Xbox kontrolere.

Tvrtka Microsoft već neko vrijeme ima inicijativu za poboljšavanje Windowsa 11 na ručnim gaming PC uređajima kao što su ROG Ally, Lenovo Legion GO, Steam Deck i drugi. Nedavno su lansirali kompaktnu verziju Xbox Game Bara, a u testiranje je sada krenula i virtualna tipkovnica za kontrolere, prenosi The Verge.

Naravno, Windowsi već imaju ugrađenu virtualnu tipkovnicu, ali ista nije prilagođena za kontrolere, kao u slučaju rješenja kakvog ima Steam. Stoga je u razvoju sustav za tipkanje sličan onome na konzolama, s naredbama mapiranim na tipke kontrolera.

Uvođenje virtualne tipkovnice za gamepad također će pomoći kompatibilnosti nekih PC igara s kontrolerima. Često se događa, na primjer, da igre podržavaju kontroler, ali traže unos imena i sl. putem tipkovnice, što može predstavljati problem ako ne igrate na Steamu, a tipkovnica vam nije pri ruci.

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

  • Lazy

    25.10.2024 - 13:04

    Podrzavam 100%,posto kako je i navedeno,uz kontroler moram koristiti i tipkovnicu za log in,nepotrebno inkomodirajuce.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?