HCL.HR

Silent Hill 2 za PC dobio “prijevremeni remake” s novom perspektivom igre

Zoran Žalac prije 11 sati   •   6 komentara


Modder pod nadimkom Zealot ponovno ju učinio magiju te je originalni Silent Hill 2 prebacio na novu kameru koja omogućava igranje s fiksiranom kamerom iza leđa glavnog lika ili pak iz prvog lica.

Ako prije moderne prerade Silent Hilla 2 planirate zaigrati originalnu igru, evo vam savršenog povoda za to. Silent Hill 2 je u PC verziji dobio modifikaciju koja donosi totalno drugačiju perspektivu kamere iza leđa glavnog lika – ili pak iz prvog lica.

Modifikaciju možete besplatno preuzeti ovdje, a instalacija je maksimalno jednostavna.

Autor moda ponovno je tip pod nadimkom Zealot, koji je iste modove već dostavio za Silent Hill 3 i 4 na PC-ju. Za razliku od tih igara, Silent Hill 2 za PC ima neslužbeni remaster zvan Enhanced Edition, s kojim je ovaj mod kompatibilan.

Kad spojite ta dva moda, dobijete moderni doživljaj igre kakav obećava nadolazeći remake, ali s originalnom grafikom, ugođajem, glumom i sl. Ako iz nekog razloga remake ne uspije ponoviti genijalnost Silent Hilla 2, dobro je znati da na PC-ju svejedno imamo opciju doživjeti original na moderniji način.

Jedini je problem što se originalni Silent Hill 2 na PC-ju ne može kupiti u digitalnom izdanju, nego se za nabavljanje istoga morate snaći na druge načine.

Komentari (6)

  • RPGamer

    21.09.2024 - 12:19

    Učinio magiju i pretvorio horor igru u akcijsku avanturu. Ne sviđa mi se.

    • Zoran Žalac

      @RPGamer, 21.09.2024 - 12:34

      Promjena kamere ne mijenja žanr igre niti dinamiku gameplaya. Broj protivnika je isti kao u originalu, količina resursa je ista, mehanike borbe su iste. Zapravo je čak horor element izraženiji kad protivnike vidiš bliže iz prvog lica.

    • RPGamer

      @Zoran Žalac, 21.09.2024 - 12:48

      Ne znam. Meni je igra nekako više horor kada je kamera fiksirana ali ako vama odgovara igranje iz prvog i trećeg lica onda ok.

    • Zoran Žalac

      @RPGamer, 21.09.2024 - 13:00

      Pa fiksirana je iza leđa lika. Originalni Silent Hill 2 bez ovog moda ionako nema konstantno fiksirane kutove kamere nego imaš određenu kontrolu nad njom, tipka L2 okreće kameru iza leđa lika. Jesi li uopće igrao tu igru?

    • Iceman73

      @Zoran Žalac, 21.09.2024 - 14:26

      Kaj bi ju igral,bitno da komentira nekaj.

  • Ravel

    21.09.2024 - 19:01

    Super, ta EE verzija za PC je odlična pa ću probati čisto da vidim kakav je doživljaj u usporedbi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?